/  Kristallen   /  Labradoriet – de betekenis

Dit is mijn lievelingssteen! Ik vind ‘m gewoon zo mooi. In de labradoriet zie je vele kleuren; groen, blauw, zwart en bruin. Dit maakt de steen ontzettend mooi. Deze magische steen heeft een sterke beschermende werking tegen negatieve energie en negatieve mensen in je omgeving. Ben jij gevoelig? Dan is dit een perfecte steen om je wat meer te kunnen afsluiten.

Waar komt labradoriet vandaan?

Labradoriet is afgeleid van het Labrador-schiereiland in Canada. De steen werd in 1780 op het schiereiland Labrador ontdekt door een pater en door hem naar het eiland vernoemd. De steen wordt tegenwoordig ook gevonden in Australië, Madagaskar, Mexico, Rusland, de VS en Finland.

Hoe kan labradoriet je helpen?

De labradoriet staat vooral bekend als beschermsteen tegen negatieve energie en invloed van anderen. De steen beschermt je aura tegen negatieve invloeden en mensen die je veel energie kosten. De steen stimuleert je fantasie en intuïtie. Het is een van de beste stenen om de connectie met je intuïtie te vergroten. De steen geeft je zelfvertrouwen, kracht, doorzettingsvermogen en versterkt je aura.

Door de sterke beschermende eigenschappen is dit een goede steen om bij je te dragen als je gevoelig bent. Maar ook bijvoorbeeld als je ergens bent waar het erg druk is. Daarnaast kan de steen je helpen om nieuwe ideeën te ontwikkelen omdat labradoriet je fantasie en creativiteit stimuleert. De steen wordt ook wel ‘the stone of seeing’ genoemd, omdat deze steen je laat inzien wat echt is in het nu. Labradoriet bevrijdt je van dingen die je lost wilt laten, zoals slechte gewoontes uit het verleden of slechte vriendschappen.

“Het is een van de beste stenen om je connectie met je
intuïtie te vergroten.”

Hoe gebruik je labradoriet?

  • Meditatie: mediteer met een labradoriet op je derde oog om door situaties, relaties en de realiteit heen te kijken.
  • Draag een labradoriet dichtbij om inzicht en wijsheid te krijgen en dingen in een ander of nieuw perspectief te zien of jezelf te beschermen tegen negativiteit.
  • Plaats labradoriet onder je kussen om de goede eigenschappen van deze steen te absorberen.

Manier van reinigen: water

Bron: Crystals, the modern guide to crystal healing – Yulia van Doren.

Rozengeur & Maneschijn is dé webshop voor feel good producten en tools. Shop kristallen, sieraden, edelstenen en feel good boxen. Alles met liefde voor jou gemaakt!

post a comment