/  Kristallen   /  4 beste kristallen voor je slaapkamer

De slaapkamer is de plek om te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Soms zit je hoofd alleen zo vol dat goed slapen niet altijd lukt. Goed nieuws! Er zijn kristallen die je ondersteunen om beter te slapen en ontspannen. Kristallen geven een bepaalde vibratie, die per steen verschilt. We omschrijven er vier voor je die rust en kalmte geven en bijdragen aan je nachtrust.

Amethist: ontspanning in de slaapkamer

De meest bekende edelsteen! Hij geeft je bescherming en creëert een beschermlaagje in ruimtes waar je ‘m plaatst. Onder je kussen of in bed helpt hij goed bij slapeloosheid en nachtmerries. Zijn rustgevende, kalmerende, ontspannende en vredige vibraties zorgen ervoor dat je malende gedachten loslaat. Verder is de amethist goed voor:

 • Rust in je hoofd
 • Innerlijke rust
 • Angsten loslaten

Het is een goede steen om bij je te dragen als je verdrietig of gestresst bent.

Rozenkwarts: zelfliefde en rust

Love, love, love! Rozenkwarts is de klassieke liefdeskristal. Slapen is tijd voor jezelf! Rozenkwarts versterkt alle vormen van liefde, dus ook zelfliefde. Als je rozenkwarts in de slaapkamer plaatst zorgen haar vibraties voor liefde en harmonie. De zachte en milde energie werkt kalmerend en bevordert compassie. Daarnaast is de rozenkwarts goed voor:

 • Innerlijke rust
 • Helpt je om liefde in alle vormen te zien
 • Opent je hart

Celestien: kalmerende werking

Alleen al het kijken naar deze steen maakt je rustig. De lichtblauwe kleur verzacht je direct. De steen brengt je rust in gestreste periodes, hij kalmeert je en brengt evenwicht. Overdenk jij vaak alles? Een Celestien naast je bed helpt je om deze gedachten te transformeren en lichter te maken. Je kan deze steen ook gebruiken om hoofdpijnen en spanningen in het lichaam te verlichten. Celestien:

 • Geeft rust
 • Lost spanningen op
 • Versterkt je vertrouwen

“Soms zit je hoofd zo vol dat slapen niet leuk. Kristallen ondersteunen je om beter te ontspannen en slapen.”

Hematiet: beschermt en helpt je te aarden

Dit is een goede steen voor slaapproblemen. Hematiet helpt je te aarden en is extreem krachtig om je eigen energie weer op te laden. Hij beschermt tegen negatieve energie en buigt deze om naar het positieve. Hematiet ondersteunt je om in het huidige moment te leven en is perfect voor jou als je wel eens vast blijft zitten in het verleden of de toekomst. Hematiet:

 • Geeft balans
 • Laad je op
 • Geeft bescherming en gronding

De energie van deze steen kan zwaar zijn! Voel je dat hij te intens is? Ga dan voor een zwarte toermalijn of een smoky quartz. Deze stenen laten je ook gronden maar de energie is zachter.

 

Hoe gebruik je stenen om beter te slapen?

Leg de steen op je nachtkastje of onder je kussen. Een andere optie is om ze voor het slapen gaan even in je handen te leggen en een paar keer diep in en uit te ademen.

Rozengeur & Maneschijn is dé webshop voor feel good producten en tools. Shop kristallen, sieraden, edelstenen en feel good boxen. Alles met liefde voor jou gemaakt!

post a comment