Wat een bizarre tijd! Voorlopig zitten we met z’n allen nog wel even binnen. Dit is een tijd waarin het zeer belangrijk is om goed te zorgen voor je mentale en fysieke gezondheid. Als je in balans bent kun je uitdagingen veel beter aan en ervaar je minder stress. Nu we veel thuiszitten is het zeer aantrekkelijk om lekker op die bank te ploffen, de tv aan te zetten of nog vaker je telefoon te checken. Heerlijk natuurlijk, maar dit zijn geen activiteiten die je echt helpen om te connecten met jezelf, een ander of die je helpen om te groeien. Wij hebben daarom zes activiteiten op een rijtje gezet die je helpen om het beste uit jezelf en de tijd die je nu hebt te halen. 

1. Doe een online opleiding of cursus

Dit is de kans om die ene taal onder de knie te krijgen, te leren schilderen, dansen of wat dan ook. Er is echt een ontzettend groot aanbod van opleidingen en cursussen die je online kunt volgen. Wat inspiratie:

  • www.udemy.com: wel 100.000 online cursussen!
  • www.civas.nl: online opleidingen op het gebied van voeding, psychologie, natuurgeneeswijzen en persoonlijke groei
  • www.thecacademy.nl: Instagram cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

2. Organiseer jouw telefoonfoto’s: maak een album

Ons hele leven leggen we vast in onze telefoon. Hoeveel foto’s heb jij op jouw mobiel staan? Dit zijn waarschijnlijk de mooiste momenten waar jij helemaal blij van wordt als je ze weer ziet. Je komt die momenten weer tegen die je alweer bijna vergeten was, maar waar je nu zo dankbaar voor bent. Stuur die ene mooie herinnering naar je vriendin of vriend en connect weer even met elkaar. Dit is zeer krachtig! Of maak een ‘mooie momenten’ fotoalbum. Hoe kun je dat doen?

  • www.klikkie.nl: jouw mooiste foto’s maandelijks thuis. Met een mooi album eventueel erbij!
  • www.resnap.com/nl/: upload je foto’s en je boek creëert zichzelf.


3. Houd een grote opruim- en schoonmaakactie in je huis

Heb jij dat ook, je bent nu veel thuis en irriteert je aan bepaalde dingen in je huis? Die ene muur die je al lang wilde schilderen, die kast die je al jaren wilt opruimen, je woonkamer die je niet meer leuk vindt. Deze dingen kosten je bewust of onbewust stress. Het is zeer belangrijk om je omgeving waar je veel bent op te ruimen. Dit staat direct in connectie met je interne omgeving. Je herkent vast dat fijne en voldane gevoel als je jouw huis bijvoorbeeld helemaal hebt schoongemaakt? Het kost even wat energie, maar je voelt je echt beter daarna. Dus aan de slag!

 

4. Online workouts

Nu de sport- en yogascholen allemaal gesloten zijn schiet jouw workout er wellicht soms even bij in. Goed nieuws, wat je waarschijnlijk al weet, er is echt een shitload aan online workouts! Nu je extra tijd hebt moet het wel lukken om iedere dag een momentje van beweging toe te passen toch? We hebben een aantal fijne work-outs voor je op een rijtje gezet:

  • Boho Beautiful: groot aanbod aan online yoga en pilates workouts. Gefilmd op de meest mooie locaties op de wereld. Dit is een 10 minuten pilates workout vanuit het strand: https://bit.ly/2JwtxyH
  • FitnessBlender: veel total body en specifieke workouts. Bijvoorbeeld deze 37 minuten durende cardio workout: https://bit.ly/3aGjZwQ
  • Yoga by Candace: heel veel verschillende yoga workouts. Bijvoorbeeld deze 15 minuten morning yoga to wake up: https://bit.ly/3418gGL
  • HASfit: verschillende high intensity trainingen. Doe deze 30 minuten durende bodybuilding leg workout: https://bit.ly/2X8HpqV

5. Stuur alle mensen waar je om geeft een kaartje

Een leuke bezigheid om je tijd aan te besteden. Schrijf iedereen waar je om geeft of diegenen die wel wat extra aandacht en liefde kunnen gebruiken een handgeschreven kaartje. Via Rozengeur & Maneschijn kun je een kaartje laten schrijven met daarbij een mooi kristal.

 

6. Mediteer

Meditatie maakt je leven op veel manieren gelukkiger! Uit onderzoek blijkt dat regelmatig mediteren helpt om stress, angst en depressie te verminderen en je immuunsysteem te versterken. Je emotionele weerstand en je vermogen om met problemen om te gaan verbeteren zelfs! Erg belangrijk in deze onzekere en rare tijd. Een paar fijne meditaties:

Let goed op jezelf en elkaar! Gebruik deze tijd nuttig en maak er het beste van!

Rozengeur & Maneschijn is dé webshop voor feel good producten en tools. Shop kristallen, sieraden, edelstenen en feel good boxen. Alles met liefde voor jou gemaakt!

post a comment